Gyerekként nem ismertem Istent, nem is nagyon hallottam róla. A szocializmusban nőttem fel, ahol nem nézték jó szemmel, ha az emberek Istent keresték. Édesapám párttag volt, ezzel együtt járt az istentagadás is. 

Isten megismeréséig két házasságom, és két élettársi kapcsolatom volt, amelyekből a 7 gyermekem született.

Huszonéves koromban kezdtem el azon töprengeni, hogy kell lennie valamilyen felsőbb hatalomnak, aki irányítja az életünket.
1996-ban, egy táplálék kiegészítőkkel foglalkozó cégnél dolgoztam, és így ismertem meg a pozitív gondolkodás, és az önmenedzselés fogalmát. Elkezdtem ezzel kapcsolatos könyveket olvasni, és vártam, hogy a leírtak megváltoztassák az életemet.
A természetfeletti keresése így lépett be az életembe. Megismertem néhány okkult tudományt, a keleti gondolkodásmódot. Ezek alkalmazásától, mint pl. a feng-shui, vártam, hogy az életem jobbra forduljon. Időközben kitanultam a reikit, és a szellemgyógyászatot. Az életem azonban ezektől nem vett jó irányt. A párkapcsolatom napról-napra rosszabb lett. Az egyik ilyen könyv olvasása vezetett el arra, hogy vágytam megismerni a Bibliát, így hát vettem egyet, és elkezdtem olvasni. Módszeres ember vagyok, így az elejétől kezdtem az olvasást. Mózes könyve teljesen magával ragadott, nem tudtam letenni. Amikor nagy probléma állta az utamat, Istenhez kiáltottam, és Ő minden helyzetben segített. Amikor teljes kétségbeesésemben hozzá kiáltottam, hogy a párom hagyja abba az ivást, abban is segített, 6 évig egyetlen kortyot sem ivott. Ebben az időben éreztem egy késztetést, hogy keresztelkedjek meg. Addig tétováztam, amíg elfeledkeztem róla. Amikor jobban ment a dolgom, ismét a keleti tanításokhoz fordultam, aminek az lett a következménye, hogy a párom visszaesett az alkoholizmusba, és még rosszabb lett a helyzet, mint előtte volt.
Isten kegyelme folytán az egyik igen jó ismerősöm beszélt nekem Istenről. Az Ő jóságáról, nagyságától, kegyelméről, és azt mondta: „nincs áldás az életeden”. Ez csengett vissza nap, mint nap a fülemben, átéreztem ennek a valóságát. Míg egy nap megkérdeztem tőle, mit kell tennem azért hogy áldás legyen az életemen? Azt a választ kaptam, „fogadd el Jézus Krisztus áldozatát, tedd Őt Úrrá az életedben, és az Ő áldásai a tiéd lesznek.” Több se kellett nekem, megkérdeztem hogyan tehetem ezt meg? Ő elmondta, hogy meg kell vallanom Jézust Uramnak, és be kell merítkeznem vízbe. Mikor és hogyan tudnám én ezt megtenni?- kérdeztem, mire ő elmondta, hogy jár egy gyülekezetbe, a pásztor biztosan bemerít, ha komoly az elhatározásom, és valóban Jézusnak adom az életem. Ez a nap 2007. október 16. volt. Az Új életem születésnapja. Ezen a napon elfogadtam Jézust Uramnak és Megváltómnak, bemerítkeztem vízbe és Szent Szellembe. Átadtam magam Istennek, az életemet az Ő irányitása alá helyeztem. Útközben hazafelé mintha lázas lettem volna, az egész bensőm tűzben égett. Az Úr egyetlen mozdulattal elvette tőlem a káromkodást és a trágár beszédet, - úgy beszéltem mint egy kocsis-, és az agresszivitástól is megszabadított.
Mivel alávetettem magam Isten akaratának, a páromat választás elé állítottam, vagy elvesz feleségül, vagy a közös életünknek vége. A döntése a szétválás volt. Akkor 3 gyermekkel éltünk albérletben, Mivel ő elment, egyedül maradtam a gyermekeimmel. Isten szeretetének első megnyilvánulásai között volt, hogy rögtön találtam munkát fix fizetésért, a Lidlnél, mégpedig azzal a kikötéssel, hogy vasárnap nem vagyok hajlandó dolgozni, mert istentiszteletre járok. Isten gondoskodott arról is, hogy jobb albérletbe tudjak költözni gyermekeimmel, hittestvérekhez, a város másik felére, úgy hogy abszolút nem volt rá pénzem. Isten mindenről gondoskodott.
Hamar szolgálatot vállaltam a gyülekezetben, a vetítő szolgálatban és azóta más területeken is szolgálok.
Az Úr folyamatosan gondoskodik rólunk, férjet adott nekem. Anyagilag is folyamatosan gondoskodott rólunk, mikor a férjem munkanélküli volt, akkor sem szenvedtünk semmiben hiányt.
Minden évben megsegít, és el tudunk menni pihenni, a gyülekezeti táborba.
Amióta Krisztust követem két munkahelyem is volt, mindig olyat adott az Úr, amilyenre vágytam. Jelenleg egy 4 gyermekes családnál dolgozom, nagyon szeretem a munkám. A férjemet is felemelte az Úr, és olyan munkahelyet adott neki, ahol tisztességes a fizetése, és a munkáját is megbecsülik.
Ahogyan annak idején a barátnőm mondta, valóban belekerültem Isten áldásába, és élvezem annak gyümölcsét a mai napig, és hitem szerint, ha mindvégig kitartok, akkor az örökkévalóságban is.
Azt kérem az Úrtól, hogy ebben legyen a segítségemre!

- Gyöngyi története - VIDEO