Az árvíz idején több hírcsatornán böngészgettem, néztem az árvízi fotókat, olvastam a tudósításokat, amikor megakadt a szemem egy fotón. A kép Boldván készült, ebben az alig 2500 lelket számláló kis helységben, ahol a Bódva folyó megáradva sokak otthonát elöntötte. Egy férfi állt az utcákat elöntő vízben, és nézett rám.

Úgy éreztem oda kellene menni és segíteni, hogy tudják együtt érzünk velük, nincsenek egyedül a bajban. Őszintén szólva azt se tudtam merre kellene indulni, hogy Boldvára jussak, de azt igen, hogy az interneten lehetne szólni ismerősöknek, barátoknak, bloggereknek, kihirdetni a facebookon, hogy segítsen aki tud.

Röpke egy hét alatt több helyről, jószívű adakozóktól összegyűlt 70.000 Ft., és néhány zsáknyi ruhanemű.

Férjemmel ketten ezzel indultunk Boldvára, ahol az önkormányzat egyik dolgozójával már előzetesen egyeztettünk. Miskolcon vásároltuk be az élelmiszer csomagokhoz, és kora délután már ott is voltunk a helyszínen. Az utcákon néhol még most is homokzsákok fekszenek, és a kertekben látszik a víz, amely már visszahúzódóban van, de sok pusztítást végzett.

A helybeliek mesélték, hogy a cigánysoron a házukban derékig is ért a szennyes lé, és besodort békákat, siklókat, rovarokat a szobákba.

A Művelődési házban kaptunk egy helyiséget, ahol a helyi dolgozók segítségével összeállítottuk az egységcsomagokat. Hét család kapott így segélyt, családonként 10-10.000 Ft. értékben. Az élelmiszerek 4 nagy zacskóba kerültek (liszt, cukor, tészta, zsír, bab, lencse, borsó, konzervek, bébiétel, kakaó, csoki, zabpehely, babapiskóta, mosópor, domestos, szappan, corn flakes, csokikrém stb. volt benne) és ezek mellé még egy zsák ruhát is kapott minden család. Igyekeztünk szeretettel összekészíteni mindent, hogy a gyerekeknek is örömet okozzunk, és  az asszonyoknak is legyen miből főzni laktató ételeket.

A családok képviselői megilletődve, nagy hálával fogadták az adományokat, volt aki kint az udvaron belekukkantott és sírva fakadt örömében.

Megtiszteltetés volt számunkra az a bizalom, amellyel ránk bíztátok az adományok eljuttatását és jó volt, hogy kifejezhettük az együttérzésünket ezek felé a bajbajutott emberek felé. Köszönjük mindenkinek!

 

A megáradt Bódva folyó

Homokzsákok az utcán

Víz a kertben

Bevásároltunk...

Ezek kerültek a csomagokba

A ruha adományok

A csomagok összeállítása

A kész csomagok

A csomagok átadása

Alig bírták el :)