Szerko Segély

Segélyakció az iszapkárosultaknak

Éppen üres volt a raktárunk egy teherautónyi segély után, amit Ózdra küldtünk.  Kitakarítottunk , helyreállítottuk a polcokat. Néhány nappal később, október 4-én bekövetkezett az iszapkatasztrófa.

Bővebben...

Árvízsegély Boldván és Sajóecsegen

Miután néhány hete levonult az első árvíz, azt hittük, hogy fellélegezhetünk, hiszen jön a június, itt a nyár. Két hét után még nagyobb áradás jött, még több kárt okozva az amúgy is megtépázott területeken, és újabb településeket is elborított a víz. Így hát nem dőlhettünk hátra kényelmesen az első boldvai akció után, elkezdődött az újabb gyűjtés.

Bővebben...

Boldván jártunk

Az árvíz idején több hírcsatornán böngészgettem, néztem az árvízi fotókat, olvastam a tudósításokat, amikor megakadt a szemem egy fotón. A kép Boldván készült, ebben az alig 2500 lelket számláló kis helységben, ahol a Bódva folyó megáradva sokak otthonát elöntötte. Egy férfi állt az utcákat elöntő vízben, és nézett rám.

Bővebben...

Újságcikk a misszióról

Kelet-Európa Misszió Hirlevél. 2004. február.
 
Vegyes érzésekkel és - a szörnyû fertôzésektôl tartva - higiénikus törlôkendôkkel felszerelkezve indultunk útnak a gyülekezetbôl néhányan. Mikor megérkeztünk, nagyon kedvesen fogadtak a kinti testvérek, akikkel egybôl éreztük, hogy egy nyelvet beszélünk.

Bővebben...